De Beursvloer Dronten wordt georganiseerd op woensdag 21 november
Informatie voor maatschappelijke organisaties 2018-11-22T16:44:43+00:00

Op Beursvloer Dronten heeft u de gelegenheid om ondernemers/ondernemingen uit Dronten te ontmoeten die willen samenwerken met maatschappelijke organisaties. Vragen waarbij Drontense ondernemers/ondernemingen kunnen helpen zijn o.a. advies op verschillende gebieden, workshops voor vrijwilligers en/of bestuursleden, groenonderhoud, computers, enz.

Tijdens Beursvloer Dronten kijken partijen wat ze voor elkaar kunnen betekenen en worden er volop ‘matches’ gemaakt. Bij een match biedt u als stichting of vereniging een tegenprestatie aan. Hierbij kunt u denken aan ‘exposure’ voor het desbetreffende bedrijf (een vermelding van de match op uw social media), een gratis (sport) workshop voor de medewerkers van het bedrijf, of gewoon een versgebakken appeltaart.

Hoeken
Tijdens Beursvloer Dronten wordt gewerkt met hoeken. We hebben een viertal hoeken samengesteld:
– advies / financiën
– materialen/ faciliteiten
– pr / media
– menskracht / netwerk

Tegenprestatie
Formuleer vooraf zo duidelijk mogelijk de hulpvraag, zodat het direct duidelijk is wat jouw maatschappelijke organisatie zoekt, wat jullie doen en wat jullie te bieden hebben. Maatschappelijke organisaties beschikken vaak over bijvoorbeeld specifieke kennis, een mooie locatie of kunnen een optreden of workshop verzorgen. Daarnaast zijn ondernemers/ondernemingen altijd op zoek naar nieuwe klanten en doelgroepen. Deze potentiële klanten en doelgroepen kunnen binnen het bereik van jouw maatschappelijke organisatie liggen. Door over jouw match te vertellen maak je mond-tot-mondreclame voor de matchpartner en dat werkt altijd positief. In sommige gevallen is de match interessant genoeg om een persbericht naar de media te sturen. Op deze manier komt de matchpartner bij een breed publiek onder de aandacht. Social mediakanalen werken ook altijd goed.

Initiatiefnemer match
Het initiatief voor een match ligt bij de maatschappelijke organisaties. Zij benaderen de ondernemers/ondernemingen met vraag en aanbod. Als een ondernemer/onderneming met een maatschappelijke organisatie een match maakt kunnen de afspraken op een matchformulier worden genoteerd. Per maatschappelijke organisatie of ondernemer/onderneming zijn meerdere matches mogelijk.

Voorwaarden deelname

  • Beursvloer Dronten is voor Drontense maatschappelijke organisaties, zoals verenigingen en stichtingen, maar ook scholen, welzijn en zorginstellingen.
  • De maatschappelijk organisatie moet in Dronten zijn gevestigd of haar activiteiten in Dronten ontplooien.
  • De maatschappelijke organisatie moet als dusdanig ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
  • Aanmelden kan uitsluitend middels het digitale aanmeldingsformulier op deze website.

Tips

  • Formuleer vooraf kort en bondig de hulpvraag, zodat het direct duidelijk is wat jouw maatschappelijke organisatie zoekt, wat jullie doen en wat jullie te bieden hebben.
  • Laat zien voor welke maatschappelijke organisatie je staat.
  • Zorg dat de mensen op de beurs het verhaal van de maatschappelijke organisatie goed, helder, duidelijk en enthousiast kunnen overbrengen.
  • Concentreer op kwalitatief goede matches. Alle matches leveren iets op, maar hebben ook een tegenprestatie. Onderschat dat niet.
  • Beschrijf een gemaakte match zo volledig mogelijk op het matchformulier, zodat er achteraf geen onduidelijkheid kan bestaan over de match.